Flummiga Fia

Flummiga Fia

Posted by Ulrika in Stallkoden 08 apr 2016

Flum-Fia lever i sin egen lilla dimension med sin häst. Tävling och sånt ägnar hon sig inte åt, nej det är för andra människor som har behov av att hävda sig hela tiden.

Det är Fia och Fluffe, together forever, förenade via en kosmisk länk.

Fluffe har varit hennes häst även i tidigare liv. Det var en spåkvinna som sa det och Fia blev inte ett dugg förvånad faktiskt.

– Han var din häst i ett liv i Egypten för fyra tusen år sedan, och även i ett indianliv på 1800-talet, sa spåkvinnan.

Nej, Fia blev inte det minsta förvånad, för hennes samhörighet med Fluffe är så total, så djup, så oändlig. Det går inte att förklara.

När Fia kommer till stallet försöker hon känna av hur det är med energierna just för stunden. Hon lägger handen på Fluffes panna och frågar vad han vill göra idag.

Ibland säger Fluffe att han vill ha en skogspromenad. Då tar de en skogspromenad.

Ibland säger han ingenting. Då gör Fia ingenting.

Allt ska ske i samförstånd, det är Fias hela filosofi, och vem kan argumentera emot det egentligen?

Det finns sidor hos Fia som gör andra vansinniga. Som att hon inte skor Fluffe fast andra anser att han är ömfotad. Och liknande.

När det är något knas med hästen tar Fia inte ut veterinär, nej, hon går in på speciella facebooksidor och ställer frågor.

Där får hon tips om homeopatimediciner, örtblandningar, alternativmediciner av alla slag och utrensningskurer.

En gång fick hon tipset att blanda pulvriserad bark från något afrikanskt träd med salt från Döda havet, och detta skulle göra hennes häst frisk på tre dagar.

På den tredje dagen låg hennes häst och flämtade i boxen och kissade svart urin. Stallets ägare Åsa var jätteupprörd.

– Det är utrensningseffekten av barken! pep Fia.

– Nu räcker det med dina tokerier! röt Åsa och skickade efter veterinär.

Hästen togs in akut på klinik och avgiftades, och Fia fick räkningen. Som hon inte visste hur hon skulle betala.

Hon fick ett sms från Åsa också:

“Du får flytta. Om en månad prick ska du och hästen vara härifrån. Och hör jag att du gör utrensningskur på din stackars häst igen anmäler jag dig!”

Det är klart att det var omskakande att bli utslängd, men samtidigt var Fia glad, för det var verkligen dåliga energier i det stallet, det kändes bara man kom in över tröskeln.

Inte att undra på att hennes häst blev sjuk!

Annat som Fia provat är healing på distans. Hon brukar anlita den där kvinnan med den lila hemisdan.

Ett tag gjorde hon en hel kur på hästen som fick healing varje dag vid ett visst klockslag. Fia är hundra på att Fluffe var extra harmonisk under den perioden! Och jättehärlig att rida.

Hade hon bara råd skulle hon ta healing på hästen dagligen, alltid!

Och naturligtvis tar hon då och då en läsning på hästen av ett medium. Det är lite som hennes knark det här med alternativ-grejerna. Hon lägger inte så lite pengar på det, flera tusen i månaden. Lika mycket som stallhyran nästan.

Det är inget hon säger så mycket till någon om. Men asså vadå, andra lägger ju dubbelt så mycket på att träna och tävla!

Iallafall. Hon har fått veta SÅ mycket om Fluffe via mediet!

Fast någon gång har det faktiskt varit lite konstigt, det måste till och med Fia erkänna. Som den gången då mediet sa att Fluffe ville vara ute mera, fast han gick på lösdrift då.

Ja, ja, alla kan ha fel ibland! Hon har sagt mycket annat som stämmer iallafall, som att Fluffe gillar äpplen och morötter.

En dröm Fia har är att kunna rida sin häst helt utan sadel och träns, helt med tankekommunikation, som hon gjorde i deras indianliv på 1800-talet. Hon brukar öva på det, men hon är nog räddare nu än hon var i sitt indianliv, för hon vågar inte riktigt.

En gång fick Fluffe spel, helt nyligen faktiskt, och gick inte alls åt det håll som Fia styrde honom med tankarna, han bara gick rakt hemåt fast hon hade tänkt att de skulle ta en simtur i sjön. Och sedan började han skena!

Fia for huvudstupa rakt i backen och fick hjärnskakning.

Fia tänker fråga mediet vad det var som hände den gången. Så fort hon fått lön ska hon ringa mediet, igen för mediet vill ha swish nuförtiden istället för att skicka faktura, och då måste man ju ha pengar inne på kontot.

Följ oss gärna på Instagram: Ulrika: ulrikaeff Saga: sagaasss

Kommentarer från Facebook