Händelserna på hästgården - Boka här
Händelserna på hästgården - Boka här

Cirkulerande Cissi

Cirkulerande Cissi

Av Ulrika Stallkoden 13 mar 2016

Gång på gång gör hon det. Byter stall. Minsta lilla som inte passar så flyttar hon. Under sin korta tid i Cissis ägo tid har hästen flyttat fler gånger än i hela sitt liv innan.

Cissi tänker inte på sin häst. Hon tänker på sig själv.

– Men vad är det NU då? säger hennes vänner.

– Det finns inte varmvatten! Jag MÅSTE ha varmvatten!

Det retar Cissi att det finns en varmvattenberedare i stallet som hon nu ska flytta ifrån. Men den är urkopplad. Det blir för höga elräkningar om alla ska duscha sina hästar varje dag säger stallägaren.

Hon hade sett någon stå och duscha sin häst i en halvtimme. Så nu vill hon höja hyran med 200 kronor om den ska kopplas in igen.

Vilken jäkla utpressning! De andra tänker gå med på hyreshöjningen, men Cissi blir galen bara hon tänker på det. Det var ju faktiskt inte hon som duschade sin häst i en halvtimme så varför ska hon straffas!?

Innan Cissi flyttade dit stod hon på Sjöängen. Där var det pyttesmå hagar, och så var man tvungen att ha halm, och det är så jobbigt att mocka med halm tycker Cissi.

Och en gång la de avsiktligt fel täcke på hennes häst! Människan sa att det var för varmt med vintertäcke i maj när det var 18 grader och sol, men sådana beslut kan ju inte nån annan bara ta sådär hur som helst!

Helt envåldigt. Eller vad det heter.

Fyffan vilket pucko! Cissi flyttade på stubinen.

Innan Sjöängen stod hon på Lillhaga. Där fanns inget ridhus, och utan ridhus står man ju inte ut så länge. Och så var det jättegeggiga hagar. Usch vilket ställe!

Ja och innan det stod hon på Södersta, och där lagades inget nånsin. Bara för att det är billigt ska väl inte inte allt vara sönder hela tiden eller?

Ska man vara tvungen att byta lysrör själv om man vill se nåt? Va?

Cissi döpte om det till Söndersta. Förresten var ridbanan hård som cement också.

Och i stallet innan det var det kollektivt och där var det bråk om allt. Stallmötena kunde knäcka vem som helst. Tolv puckon som alla tyckte olika, och bara Cissi som var vettig!

Plus ohyggligt mycket jobb, orka åka och fodra flera gånger i veckan liksom, och alltid var det någon som gjorde fel med nåt: maten, tiderna, täckena.

Cissi är förföljd av puckon!

Det var Besserwissern Bettan som till slut sa det rakt ut:

– Men vilken gnällspik du är, Cissi! Och det kan inte vara kul för din häst att byta liv hela tiden, gång på gång!

– Vadå byta liv, han har ju mig! utbrast Cissi.

Men åt det hånskrattade tanten bara. Cissi var inte en tiondel så viktig för sin häst som de andra hästarna, påstod Bettan.

Fy farao för Bettan, vilken taskig kärring! Den dagen åkte Cissi hem från stallet med rinnande tårar.

Men det är som det är med Cissi. Hon kommer byta stall igen, och igen och igen.

Inget stall kommer någonsin att vara bra nog för Cissi.

Kommentarer