Varför finns det så många barnlösa hästkvinnor?

Varför finns det så många barnlösa hästkvinnor?

Posted by Ulrika in Okategoriserade 30 nov 2018

Whoa, jag känner hur jag river upp känslor nu!

Men jag menar inget illa, jag bara undrar helt rakt upp och ner. För igår hörde jag på nyheterna att drygt 13% av alla kvinnor i Sverige är barnlösa, frivilligt eller ofrivilligt.

Och någon i rummet sa: för hästkvinnor är det nog 25%.

Det var kanske att ta i. Men om ni tänker efter, nog är det ovanligt vanligt att just hästkvinnor av ena eller andra skälet inte skaffar barn?

Titta bara på tävlingsryttarna, hur många som inte har barn!

Och de kvinnliga stjärnor som får barn skaffar sällan fler än två.

Och titta på alla tränare som har något utbildningsstall eller försäljningsstall eller liknande. Många av dem har inte barn.

Det är naturligtvis en privatsak som ingen har med att göra. Och jag har liksom inga synpunkter.

Jag struntar fullständigt i om folk skaffar barn eller inte. Jag har även full förståelse för alla som inte vill ha några barn.

Det är bara en sak jag lagt märkte till, och jag bara hoppas att det är självvalt för de allra flesta. Eftersom om man nu skulle vilja ha barn, och det inte händer, så är det ofta en stor sorg.

Men om man nu får ha lite galghumor så skojade vi där vid nyheterna och sa att okej, vår livsstil är miljövådlig, men alla de barnlösa hästkvinnorna väger upp lite, de gör klimatet en tjänst!

Det värsta man kan göra för miljön sägs ju vara att skaffa barn!

Men skämt åsido. Jag kan inte låta bli att undra varför så många hästkvinnor, frivilligt eller ofrivilligt, förblir barnlösa.

Kommentarer från Facebook