Stora Enso stallpellets
Stora Enso stallpellets

Tio saker du aldrig ska göra mot ett julbarn.

Tio saker du aldrig ska göra mot ett julbarn.

Av Ulrika Okategoriserade, Ponnymamman skojar 02 dec 2016

Julbarnets födelsedag finns inte riktigt, eftersom alla andra har så mycket med JULEN!

Julbarnen får inte bestämma om sin födelsedag. Inte maten, inte musiken, inte ens sällskapet alltid. Vänner är ofta bortresta och är de inte det har de ändå fullt upp.

För det är ju JUL! Tomtar, glitter och granar, julmat och julmusik. Släkt och glögg och gamla traditioner, same procedure every year!

Julen stjäl julbarnens födelsedag helt enkelt! År efter år!

En livslång aversion mot jul, julmat, tomtar och julmusik och till och med släkt kan bli följden!

Så för er som känner någon stackare som fyller år dagarna kring jul kommer här några

DONT´S:

1. Glöm inte bort födelsedagen! Köp gärna en present flera månader i förväg så minskar risken att du är julpank eller bara tar vad som helst när födelsedagen är ett faktum.

2. Om du ändå glömmer bort, låtsas inte som om du visst kom ihåg utan säg som det är. Julbarnet kommer se på dig om du ljuger.

3. Slå inte in julbarnets present i julpapper!

4. Ta INTE en julklapp
och skriv “God jul och grattis på födelsedagen” på! Det här kan skapa ett trauma som gör att julbarnet i alla sammanhang livet igenom tror att alla andra är värda mer än de.

5. Ansträng dig att skriva ett riktigt födelsedagskort, inte ett kombinerat jul- och födelsedagskort utan ett separat födelsedagskort. Och inte ett med julmotiv!

6. Ge inte julsaker i present till julbarnen! De vill inte ha adventsstaken du fick från ditt jobb på sin födelsedag. Eller en chokladask du själv inte vill äta upp, julbarn ser igenom sånt.

7. Lägg inte julbarnets födelsedagspresenter under granen. Återigen -viktigt för julbarn att det skiljs på födelsedagen och julen.

8. Servera inte julmat på julbarnets födelsedag,
om ni inte vet med säkerhet att den maten är det absolut bästa julbarnet vet.

9. Gör en o-julig tårta, även om ni är proppmätta på julmat. Och det behöver inte nödvändigtvis serveras pepparkakor, lussebullar och glögg till.

10. Säg inte “Åh är du född på julen, stackare det måste vara asjobbigt!” DE VET!

images-3

Kommentarer