Klart hästen kan få lite bete!

Klart hästen kan få lite bete!

Posted by Ulrika in Okategoriserade 27 jun 2016

Bloggaren Silverbjälke har skrivit ett inlägg där han förvånas över hur hästägare som under 11 månader pedantsköter sina hästar plötsligt bara släpper dem vind för våg i gräshage dygnet runt.

Ja, vad ska man säga… Det ÄR lite konstigt att alla som är petnoga med att hästen går in 17.00 prick och har järnkoll på fosfor-kalk-balansen resten av året helt plötsligt bara släpper allt.

Vi pratar om den bland hästfolk djupt rotade sedvänjan sommarbete.

Jag skrev själv ett inlägg tidigare i våras som hette “Låt inte din häst bli tjock i sommar”.

Jag håller i en hel del med Silvebjälke.

Läs Silverbjälkes inlägg HÄR

Men – Silverbjälke jobbar med hästar. Han sliter inte med något annat 8 timmar om dagen OCKSÅ. Det är lättare att ha den inställningen om man är proffs.

Och är det inte någonstans lite sunt att kunna släppa lite på kontrollen?


Jag tror att Svenssons med barn och ett späckat liv och som jobbar hårt hela året behöver sin semester -även från stall och hästar.

För dem kanske det inte är hela världen om pållen tillfälligt tappar stilen lite.

Jag tror att det är bra för hästar att få vara hästar ett tag också. Men lida av insekter och gå upp 100 kilo ska den ju helst inte göra. Kanske kan man gå ihop och ordna så att hästarna har det bra på betet, skifta mellan frodiga och magra hagar, ordna någon som motionsrider eller liknande.

Ett bra bra svar på Silverbjälkes inlägg skrev min andra goda vän och bloggkollega Kajsa Ekedahl, som dessutom är foderexpert i Tidningen Ridsport;

Läs Kajsas inlägg HÄR.

Som sagt, jag håller med dem båda.

Och nu, kära alla. KOPPLA AV i sommar.

Ni behöver det, och ni är värda det.

Kommentarer från Facebook