Till salu: vår 6-åring.

Till salu: vår 6-åring.

Av Ulrika Okategoriserade 12 feb 2018

Nej, nu ska vi vara vettiga här och sälja vår häst!

Jag har aldrig varit så velig med något i hela mitt liv, men nu får jag skärpa mig!

Det gäller vår jättefina 6-åring (född i april 2012) efter Crelido ue Danzas/fullblod som varken jag eller Saga hinner rida med någon röd tråd.

Jag födde upp Crescendo i hopp om att han skulle bli en fälttävlanshäst åt Saga, men tiden har visat att han inte riktigt har den speciella sorts skalle som man vill ha i fälttävlan. Så rent krasst är han inget för Saga.

Jag tänkte då att jag tar honom som min tanthäst, men jag har ju redan en: hans mamma. Vars andra föl nu blivit avskilt. Hon förtjänar att jag rider och tränar henne ordentligt.

För att fatta det kort: varken jag eller Saga hinner rida två hästar.
Saga har massor i skolan och har sin fina fälttävlanshäst och jag pallar inte heller två hästar varje dag.

Crescendo hoppar gärna, stannar aldrig, men mest av allt är han nog en dressyrhäst. Han har ju också väldigt mycket fint dressyrblod.Crescendo är en lite mindre häst, ca 163,
högrest, ädel men ändå rejäl och av mycket snygg modell. Näpet litet huvud. Här sitter Saga på, hon är 174 centimeter lång.

Precis som sin mor tycks han vara mycket sund och har aldrig varit sjuk eller halt. Han är mjuk som en kola att rida och har en helt överjordiskt fin galopp. Traven är idag ganska “vanlig” men klart utvecklingsbar.

När han var ett år trasslade han in sig i ett stängsel och skar sig, han har ärr från det på bakbenen och de kommer aldrig gå bort.

Utbildningsmässigt ligger han på ungefär Lätt B-nivå,
och det beror just på att vi inte kunnat bestämma oss för vems häst han ska vara egentligen och att det därför inte blivit något röd tråd i ridandet. Hoppar 110-banor med Saga.

Vi tycker det är synd att han hela tiden ramlar mellan våra stolar och önskar att han kommer till någon som kan ta vara på honom.

Problemet har också varit att vi saknar ridbana och ridhus, det blir jobbigare då att ha flera hästar igång. Han är dock väldigt mycket riden i skog och mark och på vägarna, så han har kondis och är väl “grundlagd” för framtida hållbarhet.

Vi red in honom som 2,5-åring hemma och red det första året enbart ut i skog och mark och på vägarna tillsammans med hans mamma och andra hästar. Han var 4 år första gången han var på en ridbana.

Han grundutbildades sedan som 4-åring
av Jannica Wadell, var som 5-åring ett litet tag hos Anna Hassö som startade en H90 med honom, de kom sexa.

Sedan dess har han ridits av oss,
men som sagt det blir ingen röd tråd och han förtjänar att komma till någon som satsar helhjärtat på bara honom.

Det finns en sak som man ska veta, och det är att han krubb-biter. Därför sätter vi inte ett jättehögt pris: 90 000 kronor, och för att han för modell mindre och för att vi inte tagit honom längre i utbildningen.

Vi säljer endast till DUKTIG RYTTARE. Du rider minst Lätt A, helst mer, gärna med tävlingsresultat. Vi vill att han hamnar någonstans med generösa utetider, vettiga hagar och hagkompisar.

Lätt att lasta. Trafikvan. Har haft lite attityd mot hovslagaren, men det blir bättre för varje gång. Sköter sig jättebra borta (på träningar och tävlingar).

Endast 100% seriösa hör av sig. Ska vara totalt ärlig och säga att vi inte tycker det jättekul att sälja häst, och vi vill inte ha hundra provridningar med personer som inte ens är säkra på att de ska köpa häst, eller som känner sig det minsta tveksamma till det vi beskriver om honom. Ta bara kontakt om ni är seriösa tack. 🙂

Ridgymnasium är tänkbart, dock ej till ridskola.

Helst till någon som vill ha en tävlingskompis för livet. Med supergalopp.

Om du är intresserad, skicka PM med frågor, och beskriv dig själv, din ridnivå och vad för slags hem och tillvaro du kan erbjuda.

Kommentarer