Stora Enso stallpellets
Stora Enso stallpellets

Streta inte emot nu, SvRF! Onlinetävlingar kan mycket väl vara framtiden.

Streta inte emot nu, SvRF! Onlinetävlingar kan mycket väl vara framtiden.

Av Ulrika Okategoriserade, Tävlingsliv. 17 apr 2020

Vi som har tävlingshästar går som på nålar nu.

Allt har fått planeras om, allt ligger på is och ovissheten gnager. Att inte veta när en jobbig situation är slut sliter på en mentalt.

Så för att roa oss, och för att stå ut, tränar vi en massa, åker på pay´nride i de olika grenarna, och så har kreativa härliga människor kommit på det här med onlinetävlingar!

Resultaten är inte kvalande och tävlingsformen kan väl mest som ett utvecklande tidsfördriv, något som liknar en pay´n ride med skillnaden att man slipper åka iväg, något som motiverar oss att stå ut med tristessen och väntan som råder nu.

Och vad händer? FEI slår näven i bordet och hotar med att stänga av ryttare som deltagit i sådana tävlingar! Stänga av! I sex månader!

SvRf, de gick för ett tag sedan ut och avrådde från anordnandet av pay and ride, pay and cross och pay and jump med motiveringen att det kunde belasta sjukvården.

Herregud, ridning hemma är väl lika farligt!?

Nu vill SvRf titta närmare på det nya fenomenet med onlinetävlingar, med argumentet att det handlar om djurvälfärd!

Jisses Amalia, förbundet! Välfärden är väl åtminstone i ett avseende större hemma i det att man slipper frakta hästen X antal mil, med den stress detta medför.

Domare vittnar om att hästarna är mer avspända på onlinetävlingarna för att ryttarna också är det och för att de slipper byta miljö. Efter ritten ska den som filmar omedelbart gå fram och filma sporrar och träns, om jag inte missförstått.

Enda haken är väl att man inte kan kontrollera framridningen, men även det borde kunna lösas tänker jag.

Det är dessutom miljövänligt. Hur många bilresor (och tusenlappar) sparas inte in när folk tävlar online? Vem vet, förbundet, detta kanske är framtiden?

Kan ni inte omfamna och intressera er för nyheter för en gångs skull och gå i täten vid förändringar istället för att streta emot?

Ni verkar bara stressade över att det inte kommer in pengar till er nu, och ni är också stressade över att människor på eget bevåg uppfinner, utvecklar och börjar vänja sig vid nya tävlingsformer.

Tävlingsformer som är mer avslappnade, otroligt mycket billigare och lättare att genomföra.

Tävlingsformer som mycket väl kan bli etablerade i framtiden, kanske som ett komplement till tävlingar på plats, som vi är vana vid.

Haka på den utvecklingen nu istället för att se saker utvecklas utanför er kontroll.

Häng med, och låt det inte ta sjutton år!

Det är NIsom borde erbjuda online-verksamhet nu!

——————————————————-

Köp spånpellets enkelt här:

Kommentarer