Snuskgubbe ringer upp hästtjejer. Polisanmäl så att han kan åka fast!

Snuskgubbe ringer upp hästtjejer. Polisanmäl så att han kan åka fast!

Posted by Ulrika in Okategoriserade 18 feb 2020

En telefonsnuskgubbe härjar i hästvärlden. Han ringer upp på annonser där unga tjejer söker medryttarhästar via bland annat Hästnet och utger sig för att vara hästägare.

En han ringde upp var 16-åriga Lovisa Malmqvist, som nu gått ut och varnat för honom i en grupp om medryttare och fodervärdar.

Till Lovisa sa han att han ägde en valack som gick 130 och att den fanns i ett stall relativt nära henne. Sedan sa han att han jobbade för ett företag som hette “Lustjakt”. Han styrde in samtalet på sex och sa bland annat att han ville ha en “öppen och frispråkig” medryttare.

Lovisa berättade detta i facebookgruppen. Snabbt kom kommentarer från andra tjejer som blivit uppringda, några så långt som sju år tillbaka i tiden.

Det verkar främst vara tjejer från tolv år och en bit upp i tonåren han ringer till. Många lägger på när de förstår, en del har låtit honom prata på en lite längre stund och då har det kommit ganska avancerade sexfantasier ur luren.

Mannen får uppenbarligen en kick av att skrämma och chocka de han ringer upp, ungefär som blottare.

Det kan förstås vara fler än en man som håller på. Den här sorterar under sexuellt ofredande, vilket betyder att det bör polisanmälas.

Mannen som ringde upp Lovisa ringde från dolt nummer, vilket gör det svårare att ta reda på vem han är. Dock kan kanske en gärningsman ringas in om tillräckligt många skriver ner alla uppgifter de kan om de blir uppringda.

Sexbrottslingar av alla “grader” följer nämligen ofta ganska bestämda mönster i vad de säger och gör, och hur de går tillväga.

Telefonsnuskgubbar är inget nytt. När jag var ung och bostadslös tvingades jag mellan varven att annonsera efter andrahandslägenheter. Då ringde det såna här äckel.

De låtsades att de hade en lägenhet, men ganska snart spårade de ur. De sa saker som “tyvärr får du inget eget badrum, det gör inget om jag kommer in och tvålar in dig i duschen va”? Eller berättade vad de ville göra med mig och flåsade i luren.

På den tiden kunde man inte se vem som ringde utan var tvungen att göra en spårning via Televerket, vilket få orkade. Så det var ett relativt riskfritt nöje för de här typerna.

Det är alltid allvarligt med sexuella ofredanden, inte minst när minderåriga blir utsatta.

Allt mannen säger under samtalet kan vara till nytta i en polisanmälan. Skriv ner vad mannen sagt och hur han sagt det, och gör sedan en polisanmälan.

Kommentarer från Facebook