Händelserna på hästgården - Boka här
Händelserna på hästgården - Boka här

Så sabbar du en unghäst -tio enkla steg.

Så sabbar du en unghäst -tio enkla steg.

Av Ulrika Okategoriserade 21 mar 2019

Så sabbar du en unghäst -10 enka steg

1. Låt den växa upp på box. Den ska inte röra sig för mycket. Ställ den i pytteliten hage på dagarna så att den inte skadar sig.

2. Rid in den jättetidigt. Släng på all utrustning på en gång och dra åt sadelgjorden utav bara helvete, att vänja in den på utrustning först är bara slöseri med tid. Släng upp nån dödsföraktande stackare och titta på.

3. Förutsätt att den förstår alla hjälper automatiskt och på en gång. Tygeltag, skänkeln, vikthjälper, rösthjälper. Bara gör allting på en gång och rid på!

4. Var bara i ridhuset. Rid runt, runt på volter. Det där att unghästar inte ska gå på böjda spår är bara gammaldags trams som någon skogsmulle hittat på.

5. Den ska gå på tygeln direkt. Dra den i munnen om den inte gör det. Sätt på graman annars. Eller skarpa bett. Den måste lära sig direkt att den ska gå med nacken böjd.

6. Strunta i om hästen växer och verkar trött. Puckla på den bara! Den ska lära sig att gå fram hur den än känner sig.

7. Rid hela tiden. Lyssna inte på de där som pratar om viloperioder och sånt, det är bara larv.

8. Det bara är sopor som inte visar sina unghästar och som låter dem hamna efter i utbildningen. Åk på treårs även om hästen inte verkar vara på topp. Dra ihop den med våld och banka på om den inte går på tygeln, det viktigaste är hur det ser ut.

9. Låt vem som häst rida på unghästen. Låt Lätt C-Cissi sätta grunderna i dressyren, låt nån obalanserad klant hoppa. Det är inte så noga, allt kan fixas senare.

10. Slå den och straffa den när den gör fel. Den måste fatta vem som bestämmer.

Så, du bör nu ha en unghäst som är ledsen, död i blicken, ovillig att arbeta och helt förstörd i kroppen.

Bra jobbat!

Kommentarer