Händelserna på hästgården - Boka här
Händelserna på hästgården - Boka här

Nej, Skolinspektionen, tårtor är inte kränkande.

Nej, Skolinspektionen, tårtor är inte kränkande.

Av Ulrika Okategoriserade, Ponnymamman tycker 08 jan 2016

Bästa Skolinspektionen,

ni har uppmärksammat ridsportens gamla tradition att den som ramlar av under gruppaktivitet till nästa gång tar med en tårta, som vanligtvis under glada och lättsamma former åtnjuts tillsammans.

Trots att representanter från skolan i fråga ( läs HÄR ) intygat att tårtbakning inte upplevs som kränkande har ni beslutat att tårttraditionen ska bort senast den 18 mars. Skolinspektionen slår fast att det KAN upplevas som kränkande, och därför ska den bort.

Jamen det är väl många saker här i världen som KAN upplevas som kränkande! Folk blir kränkta av nästan vad som helst numera. Ska man förbjuda allt som KAN upplevas som kränkande, då blir det mycket som blir förbjudet.

Det finns mycket som ÄR kränkande, till exempel myndigheters fattande av idiotiska beslut utan grund.

Skolinspektionen. Eftersom ni missuppfattat. Här är en förklaring om tårtan:

* För det första är det sällan tal om tvång, men OM man kommer med tårta blir de flesta glada.

* För det andra: att sitta ner tillsammans och äta tårtan är socialt sammansvetsande. De som kanske normalt är lite utanför får en chans att komma in i gemenskapen.

* För det tredje: tårtan är ett sätt att förmildra den psykologiska effekten av avramlingar. Den är ett genialiskt sätt att förknippa något positivt med något många är rädda för. Tårtan ger också den som ramlade av chansen att diskutera igenom olyckan med sina ridkamrater. Vad orsakade avfallingen, vad hände egentligen? Såg ni andra något jag själv missade?

Tårtan säger: det är inte så farligt! Sitt ner och prata med oss. Tårtan säger: lär dig ta motgångar. Om du inte klarar av att skoja om att du ramlade av, vad klarar du då?

Tårtan är INTE jämförbar med pennalism på Lundsberg, förnedring i samband med nollning på högskolor, mobbning via sociala medier och så vidare.

Nej, Skolinspektionen, nu är ni lite vilse i tårtan. Ta tag i sådant som ÄR kränkande istället.

Tack till min bloggkollega Silverbjälke för bilden:

12440706_1649045385346899_573865359557610823_o

PS: Vi är många, många som rider och självfallet tycker inte alla precis så här. Men jag tror att om tårtbakandet hade upplevts som ett problem hade ridskolor och utbildnigar själva sanerat bort den vid det här laget.

Kommentarer