Välkomna, ursäkta skitlukten!

Välkomna, ursäkta skitlukten!

Posted by Ulrika in Ponnymamman skojar 10 feb 2016

Måste bara berätta hur det gick till, det här med att det ska bli filminspelning hos oss.

En dag ringde en mycket trevlig man och berättade att han var på jakt efter en mindre hästgård för filminspelning. Han arbetade för Colin Nutley och Helena Bergström.

Mannen hade fått mitt namn från lokaltidningen, som jag har en annan hästblogg hos. Han hade varit runt och tittat på hästgårdar, men alla hade varit för stora och nyrenoverade. De ville ha något mindre, inte så tjusigt och välpolerat.

20160107_150820

En dag klev han ur bilen på gårdsplanen, klädd i gult och rosa och rött. Det såg helt rätt ut på honom.

Någon vecka senare ville han komma tillbaka med ett filmteam för att se om de också tyckte det var ett lämpligt ställe. Visst, det fick de väl!

Det var bara ett bekymmer: det luktade …eh… illa! I huset. Vi har ett konstigt problem med vårt avloppssystem. Ibland när det fryser på ute så uppstår avloppslukt. Det är inte från något vattenlås eller liknande och vi har trots idogt funderande inte lyckats lösa mysteriet.

20160126_121647-1-1-1
Vad skulle jag säga? “Välkomna, ursäkta att det luktar skit?”

Det händer inte varje dag, men när det händer är det obeskrivligt pinsamt om det kommer någon.

Och mycket riktigt. Dagen då filmteamet skulle komma var en sån där apdag då det luktade avlopp. För min inre syn såg jag hur Helena Bergström skulle kliva ur bilen, se sig omkring och säga:

– GUD vilket fult hus, det här blir perfekt!

Och när hon klev in:

– Men fy vad det stinker!

Fan, fan, fan, vad skulle jag göra! Det var för kallt för att ställa upp fönster. Tänk om Colin Nutley skulle lägga handen för näsan och säga:

– Oh my God, I cant breathe, let me out!

Jag beklagade mig på Facebook och någon kom på det: jag skulle baka nåt så att huset fylldes av väldoft!

Vilken briljant idé! Jag hoppade i gummistövlarna och drog till Konsum och köpte färdiga frysbullar, bara att värma! När filmteamets bilar rullade in öppnade jag ugnsluckan. Tyvärr råkade jag bränna bullarna lite, vilket i och för sig bara var bra så att jag inte tryckte i mig alla när de hade åkt.

20160208_211610

Tyvärr var inte Helena och Colin med utan det var en manlig, liten filmfotograf som sken som en lampa och verkade älska vårt ställe, och några kvinnliga filmarbetare som mätte och grejade.

Så om en knapp månad belägras huset av ett filmbolag som heter Sweetwater. I dagarna tre ska de filma i vårt hus och i vårt stall. Fast det blir nog bara några korta scener.

Lite synd är det att det blir i mars, då allt är så fult! Och att de kommer innan vi hinner måla om hus och knutar, vilket faktiskt är planen till sommaren.

Men det var kanske det de ville ha: ett fult litet hus med ett välanvänt stall.

Tills dess ber jag en liten bön till makterna: Gode Gud, vad du nu är för något, gör så att det inte luktar skit i mitt hus de där dagarna!

20160107_152659

PONNYMAMMAN ÄR EN AV LANDES STÖRSTA HÄSTBLOGGAR. ANNONSERA? RING 0701-43 08 88

Kommentarer från Facebook