Stora Enso stallpellets
Stora Enso stallpellets

Stallägarnas dag och andra mycket viktiga dagar.

Stallägarnas dag och andra mycket viktiga dagar.

Av Ulrika Ponnymamman skojar 04 okt 2017

Idag är det Kanelbullens dag. Det var DN som upplyste mig om denna oerhörda nyhet.

Hur kommer det sig att den ens finns?
Jag googlade, och självklart är det en sammanslutning av jästtillverare, mjöltillverkare, sockertillverkare och margarintillverkare som ligger bakom Kanelbullens dag.

Pengar som vanligt.

Nä tacka vet jag Internationella Kvinnodagen, som finns för att påminna om ojämställdhet.

Det är en riktig “dag” det!

Om nu vem som helst kan hitta på en sån här “dag”, då borde vi som lever i hästbubblan ha flera egna sådana dagar!

Härmed instiftar jag:

* INTERNATIONELLA HOVSLAGARDAGEN.
Denna dag ska vi uppmärksamma hovslagarnas många lidanden.
På Hovslagarnas dag får ingen ringa, sms:a eller på annat sätt kontakta sin hovslagare. Hens telefon ska vara tyst! Hen ska inte heller jobba, och om hen absolut måste det ska det bara vara snälla hästar. Helst ska hovslagaren inte behöva se en häst, hästägare eller sina verktyg. Hen ska vara ren och bjudas en härlig middag på restaurang, helst också ligga på en massagebänk eller ligga och bubbla i en pool på ett spa. Självklart ska du ge din hovslagare en fin present också, varför inte en flaska whiskey eller en stor chokladask?

* STALLÄGARNAS DAG.
Denna dag ska stallägaren åka bort! Helst en hel helg!
Det är detsamma som en hel semester för en stallägare. På Stallägarens Dag (helg) tar inackorderingarna in och ut sina hästar och bökar med skydd och täcken själva på morgnarna. Dessutom städar de stallägarens hus och bil så att hon kommer hem till en tillvaro ren från lera, foderrester etc. Denna dag lagar inackorderingarna stängsel, tömmer gödselstacken, harvar ridbanan och byter lysrör i ridhuset, putsar betena och fyller igen hål i vägen som de kört upp med sina bilar. De kan också passa på att beställa foder och strö och forsla iväg ensilageplast. Eller varför inte fylla en hel jäkla lastbil med stallskräp och köra till återvinningsstationen!

* STJÄRNRYTTARNAS DAG.
Denna dag tänker vi på det faktum att de slitit hårt för att komma till toppen,
ramlat av många gånger, blivit av med fina hästar, frusit mycket och levt på skräpmat och i och armod för att bära de svenska färgerna på tävling. Många stjärnryttare har aldrig kunnat bygga upp en kreditvärdighet, kan ofta varken köpa sina egna gårdar eller hästar. Nä, de har det faktiskt inte så fett som vi tror alla gånger, och vi ska vara glada att de på grund av sitt satans jävlar anamma orkar fortsätta långt upp i 50-årsåldern trots allt och förgyller våra upplevelser av ridporten.

* VETERINÄRERNAS DAG.
Denna dag ska vi hylla alla dessa fantastiska proffs
som ägnat över 5 år åt att utbilda sig i att läka våra hästar. Denna dag ska vi inte ringa veterinären, absolut inte messa kl 11 på kvällen, inte mejla länkar eller fråga om kollodialt silver verkligen, absolut inte kan funka. Denna dag skriver vi inte ett ont ord om veterinärräkningar i några Facebookgrupper! Dessutom skickar vi en blomma till vår husveterinär som så många gånger ryckt ut för att hjälpa oss.

* HÄSTSKÖTARNAS DAG.
Denna dag hyllar vi all den billiga arbetskraft som gör det möjligt
för stjärnorna att vara stjärnor, ridskolorna att hålla rimliga priser och som gör att vanligt folk har råd med häst. För hur vi än vänder och vrider på saken, har vi alla på något sätt nytta av att de jobbar snudd på gratis. På Hästskötarens Dag mockar tävlingsryttaren själv alla sina boxar och gör själv allt foder och sopar själv den långa stallgången. På Hästskötarens Dag får hästskötaren för en gångs skull en riktig, rimlig, kritvit timlön, en enda dag på året, och idag är det hon som får rida alla de fina hästarna på en nyharvad ridbana. På Hästskötarens Dag städar stjärnryttaren också sin lastbil, lagar en trerätters middag åt hästskötaren, kommer med rena handdukar och lakan åt hästskötaren och ser till att Hästskötaren på alla sätt har det bra!

* TRÄNARNAS DAG.
Inte för att det är så synd om dem, för de tjänar mycket pengar, men de står trots allt ut med oss och våra nycker, våra avbokningar en timme innan, våra outhärdliga utläggningar om våra hästars egenheter och vår oförmåga att ta till oss vad de egentligen försöker lära ut. I timmar lyssnar de på våra problem, vad vi hoppas uppnå med vårt senaste bettbyte och våra bortförklaringar om varför vi inte tränat sen sist och står ut med att vi ständigt hamnar på ruta ett. Många tränare står där timme efter timme, i alla väder och alla årstider. Så nog kan de också få en engen dag.

Förslag på datum för dagarna?

Kommentarer