Saga berättar i P3:s ”Verkligheten”

Saga berättar i P3:s ”Verkligheten”

Posted by Ulrika in Ponnymamman tycker 22 okt 2015

Det har varit en tuff höst för oss i familjen. Ett tag såg det ut som om rabaldret kring ungdomarnas misstag vid EM skulle lägga sig och att vi kunde lägga det bakom oss med enda konsekvens att de inte fick rida Nordiska Mästerskapen, och att ganska många visste.

Men sen tog det hus i helvete. En inblandad gick till pressen och Saga blev namngiven i en rad artiklar. Plötsligt visste hela hästsverige och frågorna och diskussionerna haglade. Det blev helt vansinnigt stort.

Vi har mått bättre, om jag säger så. Men jag kan stolt säga att Saga ärligt och rakryggat har tagit sitt straff. Hon namnger ingen, hänger inte ut sina kamrater och försöker inte att rädda sitt skinn på andras bekostnad.

Efter att Saga gjort sin video där hon ber om ursäkt för det hon gjorde på festen tog P3:s ”Verkligheten” kontakt. De kom hem till oss och intervjuade Saga. Även jag fick några frågor, och jag var som ni kan höra ganska arg. Det är jag fortfarande.

Även Svenska Ridsportförbundets ordförande uttalar sig i det här klippet, och det han säger är häpnadsväckande. Han anser inte att sporten har problem med alkoholen och att man behandlar vuxna och minderåriga likvärdigt. Hyckleriet från förbundet fortsätter.

Här kan ni lyssna:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/620567?programid=3052

Kommentarer från Facebook