Händelserna på hästgården - Boka här
Händelserna på hästgården - Boka här

Så förstör du en ponny på nolltid

Så förstör du en ponny på nolltid

Av Ulrika Ponnymamman tycker 12 sep 2015

1. Införskaffa ponnyn. Det är lika lätt att förstöra en ponny som kostar 500 000 som en som kostat 10 000. Den behöver inte ens vara er!

2. Byt ut allt i ponnyns liv. Ryttare, utrustning, hovslagare, träningsrutiner, allt. Fråga inte ens vad den har ätit hos tidigare ägare, köp svindyrt dynamitfoder för högpresterande hästar och pumpa i den.

3. Lägg ingen tid på att lära känna ponnyn och sånt. Ut och tävla på en gång bara, kör så det ryker!

4. Låt ungen göra det den vill. Om ungen enbart vill hoppa, låt ungen hoppa. Det viktigaste är ju att barnen har roligt, och är ju hoppning en hopp-ponny är till för, eller hur?

5. Lyssna inte på de där som kommer och säger att ponnyn också behöver dressyr. Eller om det är en dressyrponny att den kan behöva ridas ut ibland också. Man ska väl ha den till det man själv tycker är kul eller?

5. Om tränarna säger något som är jobbigt att höra, som till exempel att ponnyn måste gå i form ibland, så slå dövörat till! Händer det flera gånger så byt tränare -det är ju ändå du som betalar, och då kan du lika gärna välja en tränare som säger sånt som ni vill höra.

6. Låt barnen bestämma ALLT! Från vad man gör från dag till dag till vad det ska vara för utrustning. Vill de ha en viss sadel så köp den bara, även om den är dyr och inte riktigt passar. Det är ju viktigt med märken nu för tiden, en snäll förälder förstår sånt. Det viktigaste är ju ändå att ungen är nöjd!

7. Tävla varje helg, så många klasser som det bara går att trycka in. Om barnet sen är så slutkört så att hen inte orkar rida och träna hemma, ha förståelse för det och låt ungen slippa. Återigen: det viktigaste är att barnen har roligt!

8. Om ponnyn skenar runt med huvudet rakt upp i luften, släng in ett pessoabett i käften på den och säg till ungen att dra utav bara helvete.

9. När ponnyn börjar protestera genom att stanna på hinder, slå den och tvinga den att hoppa. Sporrar och spö, skarpa bett och jäklar anamma kan få även den dummaste ponny att lyda.

10. Om någon skulle vara så fräck som att komma och säga att ditt barn inte kan rida eller att ni kör för hårt och att det är därför ponnyn river eller vägrar hoppa eller går med huvudet upp i luften, lyssna VERKLIGEN inte! Sånt ska man faktiskt inte behöva höra!

Säg upp bekantskapen bara och tala aldrig med den människan igen!

Sådär, har ni följt dessa punkter bör ni på kort tid ha fått en ponny som har ont i ryggen, stannar, är halt och bits och sparkas. Och som ingen vill köpa heller.

Bra jobbat!

Kommentarer