Händelserna på hästgården - Boka här
Händelserna på hästgården - Boka här

Nu räcker det!!

Nu räcker det!!

Av Ulrika Ponnymamman tycker 17 sep 2015

Nu skriver jag några rader om en sak som tyngt oss och som nu är ute i hela hästsverige. Dagarna innan ponny-EM började befann sig Saga på ett hotellrum där det dracks alkohol.

En sekvens från kvällen lades ut på nätet på Snapchat där man har “vänner” ungefär som på Facebook. Sekvensen filmades av av ett par andra flickor i landslaget och skickades efter tävlingens slut under stort smussel vidare till Svenska Ridsportförbundet.

Detta fick stora konsekvenser, konsekvenser som Saga tagit utan att protestera. Relationer med människor som kunde varit goda vänner är förstörda för all framtid och Saga kommer antagligen aldrig bli fri från detta misstag som hon gjorde 15 år gammal.

Saga ringde själv upp landslagsledaren och bad om ursäkt. Jag har inte för en sekund försvarat att Saga drack alkohol, och jag har varit mycket arg på henne för det.

Till skillnad från andra föräldrar i denna soppa har jag inte försvarat mitt barns agerande.

Det var fel att festa, och det var jättedumt att lägga ut videon på Snapchat men det var också elakt att anonymt skicka in en video för att sätta dit sina lagkamrater, och att vänta till efter tävlingen för att säkerställa att man själva skulle få rida.

Jag skulle kunna namnge och hänga ut folk här, men det skulle bara göra allting ännu värre och Saga vill bara få ett slut på allt.

Därför gjorde hon denna video. Hon spelade in den och la ut den medan jag var ute och red.

På grund av missförstånd har jag tvingats redigera denna text lite och lagt till viktig information.

Kommentarer