Stora Enso stallpellets
Stora Enso stallpellets

Svensk hingst stulen i England -hjälp ägaren att få tillbaka honom!

Svensk hingst stulen i England -hjälp ägaren att få tillbaka honom!

Av Ulrika Okategoriserade 10 Jan 2018

Så gott som varje dag ber någon mig att hjälpa till med insamlingar och liknande. Många fall är hjärteknipande, men tyvärr kan jag inte tillmötesgå alla förfrågningar, och ibland är det faktiskt lite fishy cases somliga försöker med också…

Men jag tycker uppriktigt synd om Agneta Hjortsparre, en erfaren ponnyuppfödare vars fina hingst är på vift i England, och som hon inte fått betalt för av köparen.

Hon driver nu ett case mot honom och har belånat sig för att ha råd med advokaterna.

Om du vill hjälpa Agneta, swisha ett bidrag till henne: 0705-954994

Här följer Agnetas egen redogörelse där hon förklarar vad som hänt:

——————————————————————–

Mitt livs sämsta affär….

Jag blev övertygad att jag skulle sälja min RP hingst Speyksbosch Diablo medan han stod på topp för att hjälpa mig igång igen då vi lagt ned seminstationen och gården var såld p.g.a många tråkiga händelser.

Vi skickade Diablo till Tyskland till Jesper som rider svår klass han skulle hjälpa oss att få Diablo i toppform, i ett halvår hade jag Diablo där för dyra pengar (för mig).
Diablo var inte helt lättsåld p.g.a av sin storlek 142 cm hög, Tyskarna ville ha ponnyer på 148 cm.

Men när Mr Köpare från UK hörde av sig, förstod jag att det måste vara perfekt, han hade varit min FB vän i 2 år och följt Diablo, jag förstod att han visste vad han köpte.

Men han var ärlig och sa att han hade inte alla pengar nu men kunde betala handpeng + 2000 pund 15 maj 2017 och sen resten senast 1/8. Om Diablo skulle betäcka ston innan han blev slutbetald skulle språng tillhöra mig av en summa på 600 pund/sto.

Detta skrev vi kontrakt på xxx pund var den totala summan, vilket jag visste var ett relativt lågt pris för en FEI ponny på nationell nivå. Diablo hade ju aldrig tävlat Internationellt för då hade ju priset varit högre.

Köparen sa själv att han ville ha honom som avelshingst, vilket Diablo är perfekt till bl.a
köparen, ville inte se honom, inte provrida eller besikta honom, han ville ha honom till avel.

Jag trodde detta skulle bli perfekt!

Efter en tid när Diablo åkt till UK efter handpeng blivit betald, började köparen knorra om att han inte har ett FEI pass, nej sa alla parter varför skulle han? Ett FEI pass har man enbart om man tävlat FEI. Detta blev det som köparen har hängt upp sig på och tagit hjälp av en advokat att han vill enbart betala 8330 pund av den summan som vi kom överens om. Nu har dom erbjudit mig 4000 pund till som en uppgörelse.

Jag är anklagad att ha ljugit om Diablos resultat trots att vi skickade över hans resultat både från tävlingsdatabasen i Sverige och hans bruksprov i Holland.

Jag fick aldrig mina 2000 pund den 15 maj, det dröjde till slutet av juli då plötsligt 4000 pund betalades in och men en hälsning från köparen att mer betalas inte ut p.g.a saknaden av FEI pass.

Aldrig var det någon diskussion angånde FEI pass, detta var ett sätt för köparen att stjäla min hingst.
Jag fick panik och började kontakta folk runt om i UK.

Diablo fick en ryttare i Maj i UK hon red rakt in i topp på första tävlingen efter ridit honom ett par ggr, detta visar vilken välriden ponny han är. Detta har fortsatt att flickan tävlar Diablo på nationell FEI nivå och vinner, FEI programmen och Küren mm.

Han tävlar i UK och det gör han med köparen som skriven ägare.
Trots min advokat har förbjudit dom att använda Diablo bryr sig ingen om detta.
Jag är ägare och innehar ägarbeviset på Diablo från NWPCS i Holland och även i Sverige.

Diablo står på en låst anläggning och rids av en ung tjej. Ägare till anläggningen är en kille, och jag var där och besökte anläggningen i slutet på Juli och dom släpper inte ut Diablo därifrån. Dom gör en Nationell satsning med honom nu och de bästa tränare var där och tränade inför Kür mm.

Jag är totalt blåst och mina pengar är slut, dom pengar jag skulle lagt till hand peng på min gård jag hyr ligger i Diablo, och nu får jag lägga ned min avel med ridponnyer.

Jag har bara en önskan om det finns något sätt att få ihop pengar till att driva ett mål mot köparen och att han stoppas, han är en Internationell skurk, jag har fått kontakt med flera som är lurade av honom, många fler finns säkert.

Mr Alan Charlesworth har blivit lurad på massor av pengar. Han vittnar gärna till min förmån.
Anrika Catherstone stud har varit vänliga nog att ställa upp och berätta att som inte vill ha något mer med denna man att göra, dom fick hota att dra honom inför rätta om han inte betalar.

Catherstone barnbarn vann EM i dressyr i Malmö 2015. Jag blev av köparen lovad att Diablo skulle stå på station där och ridas av dottern. Vilket inte stämde.

Mr Owen Jones transportör var den första att berätta att köparen är en Bad guy. Det tog lång tid innan köparen betalde sina skulder av transporter till Owen Jones.

Jesper i Tyskland blev lurad på stora summor då köparen skrev kontrakt på 4 ponnyer/hästar som aldrig betaldes.

Det finns säkert massor av fler exempel och det behöver komma till ytan, hur kan en sån här människa få fortsätta lura folk.

Charlotte Drakely dressage har också dålig erfarenhet av ej betalda tjänster från köparen.

Som en Engelska sa till mig mig, he needs to be stopped.

Jag har försökt att sammanfatta delar av vad som hänt och nu vill advokaterna att jag betalar in mer pengar men jag har inte mer pengar att betala in och jag mår så dåligt av detta och att förlora min hingst. Jag vill ju bara ha tillbaka min ponny eller få honom betald.

Min nattsömn är förstörd, min stress nivå för hög och i mina dagdrömmar finns en god sponsor som ej exicterar. Jag drömmer om att det goda ska vinna…

Om någon har någon ide om hur jag kan gå vidare tar jag tacksamt emot all hjälp jag kan få.
Jag behöver däremot inga föreläsningar om hur fel jag har gjort för det vet jag, nu vill jag ha hjälp att göra rätt!

/Agneta

0705-954994

Kommentarer