Stora Enso stallpellets
Stora Enso stallpellets

Hoppsan vilken räkning! Jag kör en BLOPPIS!

Hoppsan vilken räkning! Jag kör en BLOPPIS!

Av Ulrika Okategoriserade 07 nov 2017

Det var alltså någon gång under andra halvan av sommaren som Aldries gamla strup-pipningsoperation släppte och hon fick svårare att andas.

Nu är det åtgärdat, och vi hoppas det ska fungera.
Det blev inte mindre än två operationer i luftstrupen, utförda av av chefskirurgen på Ultuna.

Räkningen landade på 45 700 -och den täcks inte av försäkringen.

Dyrt? Nej det tycker jag faktiskt inte-vi fick mycket vård för de pengarna! Jämför med att en höftledsoperation på människa “egentligen kostar 98 000.

På Universitetssjukhuset Ultuna slipper man betala riskkapitalisters vinstkrav och bidra till överbetalda VD:ars lön. Hade det varit på Evidensia hade det nog varit uppe i det dubbla, minst….

IALLAFALL. En oplanerad räkning på 45 700 kan ju vem som helst ligga vaken om nätterna för.

Så nu ska det skrapas ihop till den -jag kanske får ihop till en del åtminstone via en BLOPPIS!

Följande är till salu:

1. ANNONSPLATS hos en av Sveriges allra största hästbloggare, med en läsekrets på mellan 13 och 80 år och som når över hundra tusen mestadels vuxna hästmänniskor, varje månad.
De flesta av mina läsare är medelålders, hästägande kvinnor. Mer info om statistik vid kontakt.

2. Min SYSTEMKAMERA, en Canon EOS 70D med tillhörande mindre objektiv plus ett Canon 70 -200 objektiv. Pris med enbart lilla objektivet 5000, med stora objektivet också 10 000.

3. SULKY till minishettis 1500 kr. Gott skick, kan piffas upp ytterligare.

4. Prestige Appaloosa Golden Star 18 tum, medium-wide. En lite äldre, jätteskön Prestige-sadel som passar dig med långa ben! Något ful där stiglädrena ligger, men det är typiskt för denna sadel. Prisidé 4500 kr.

5. Äldre Henri de Rivel, 17,5 tum, bredare kanal. Jättebra gammal sadel, något skönhetsfel, därför lågt pris: 1800 kr.

6. Sagas EM-sadel! 17 tum, medium kanal. Denna franska sadel av märket Sellier M Toulouse inköptes ny på Hööks 2013 för omkring 10 000 kronor, och Saga red bland annat EM i Malmö i den. Superskön sadel som passar många hästar, vi har även använt den på stora hästar. Pris 6000-

Wintec Pro hoppsadel i syntet, 17 eller 17,5, luftstoppad med utbytbara koppjärn. Obs! Dammig på bilderna. Lite sliten men lätt och bra sadel, perfekt för inridning, uteritter eller hoppning (såklart). Pris 1000 kr.

7. Röd tävlingskavaj John Whitaker stl 36-38, 450 kr, inte mycket använd.

8. Tweedkavaj stl 36-38, lätt insvängd i midjan, guldknappar. Använd 2 -3 ggr på Hubertusjakt, Stenbergs, 500 kr.

9. Terränghjälm Charles Owen, nypris omkring 2000 kr, vårt pris 500. Använd vid tävlingar och terrängträningar, men helt fräsch och har aldrig fått någon smäll (säljs utan skärmöverdraget).

10 MIN MAN, som även är Sagas pappa. Sång är hans yrke. Här på bild med Saga i Paris i våras.Normalt sjunger han på en operascen, men han sjunger även på begravningar, bröllop, dop fester.

Grym på alla julsånger som O helga Natt, Gläns över sjö och strand och You name it! Det är JÄTTEKONSTIGT att inte Lisen Bratt bokat honom för Ryttargalan ännu.

Känner du någon äldre som ska fylla jämnt? Gabriel sjunger “I did it My Way” bättre än Frank Sinatra själv!

Intresserad av något? Hör av er via PM till facebooksidan!

Kommentarer