Stora Enso stallpellets

Tio saker du aldrig ska göra mot ett julbarn.

Tio saker du aldrig ska göra mot ett julbarn.

Av Ulrika Okategoriserade 02 Dec 2016

Julbarnets födelsedag finns inte riktigt. Och om den finns är den ett problem, eftersom alla andra har så mycket med JULEN!

Julbarnen får inte bestämma om sin födelsedag. Inte maten, inte musiken, inte ens sällskapet alltid. Vänner är ofta bortresta och är de inte det har de ändå fullt upp.

För det är ju JUL! Tomtar, glitter och granar, julmat och julmusik. Släkt och glögg och gamla traditioner, same procedure every year!

Julen stjäl julbarnens födelsedag helt enkelt! Och det är inte så roligt att utsättas för det år efter år!

En livslång aversion mot jul, julmat, tomtar och julmusik kan bli följden!

Så för er som känner någon stackare som fyller år dagarna kring jul kommer här några

DONT´S:

1. Glöm inte bort födelsedagen! Köp gärna en present flera månader i förväg så minskar risken att du är julpank när födelsedagen är ett faktum.

2. Om du ändå glömmer bort, låtsas inte som om du visst kom ihåg utan säg som det är. Julbarnet kommer se på sig om du ljuger.

3. Slå inte in julbarnets present i papper med tomtar och gulgranskulor på!

4. Ta INTE en julklapp
och skriv “God jul och grattis på födelsedagen” på! Det här kan skapa ett trauma som gör att julbarnet i alla sammanhang livet igenom tror att alla andra är värda mer och får mer än de.

5. Ansträng dig att skriva ett riktigt födelsedagskort, inte ett kombinerat jul- och födelsedagskort utan ett separat födelsedagskort. Och inte ett med renar på!

6. Ge inte julsaker i present till julbarnen! De vill inte ha adventsstaken du fick från ditt jobb eller tomteservetter på sin födelsedag, hur snygga och fint inslagna de än är.

7. Lägg inte julbarnets födelsedagspresenter under granen. Återigen -viktigt för julbarn att det skiljs på födelsedagen och julen.

8. Servera inte julmat på julbarnets födelsedag,
om ni inte vet med säkerhet att den maten är det absolut bästa julbarnet vet.

9. Gör en o-julig tårta, även om ni är proppmätta på julmat. Och det behöver inte nödvändigtvis serveras pepparkakor, lussebullar och glögg till.

10. Säg inte “Åh är du född på julen, stackare det måste vara asjobbigt!” DE VET!

images-3

Dela inlägget!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Kommentarer